Vind een oplossing voor elk aspect van jouw project

Produceer je bier, soft drinks, water, wijn, zuivel, keukenolie, voeding in blik of bokalen, smeermiddelen,…? Lever je die producten in flessen, blikken, potten, cilinders, vaten, dozen, bakken of kratten? Bestaat je verpakking uit glas, PET, PEHD, aluminium, karton, plastic, stretchwrap of nog iets anders? Dan ben je bij Legendre aan het juiste adres!

Wij bouwen nieuwe lijnen, passen bestaande lijnen aan voor nieuwe verpakkingen, of upgraden een lijn voor een betere line efficiency. Bij ons in de buurt of aan het andere eind van de wereld. Bel ons, en we zoeken samen naar een passende oplossing.

New projects

 • New production Line design and balancing
 • Primary and secondary packaging conveyors
 • Automation and line controls, including machines interfacing
 • Integration of machines, Turnkey scope

Line adaptations

 • Insertion of accumulation systems FIFO and FILO
 • Adaptations for new or replacement machines
 • Relocation projects
 • Creation of new production configurations

Upgrades / Retrofits

 • Speed enhancements, de-bottlenecking
 • OEE/ROI, Improvements and consultancy
 • New bottle and/or pack formats
 • Automation & Control upgrades

Services & Contracts

 • Spare parts, sourcing and manufacturing
 • Field services, hourly rates or all-in amount
 • Maintenance & Training, audits and execution
 • Frame contracts or call-off agreements

Engineering

Concept op maat voor een optimale flow

Wat is jouw uitdaging? Daar begint alles mee. Eerst zitten we aan tafel om samen na te denken. Dan maken we een eerste conceptlay-out, rekening houdend met de aard van je producten, je processen en de beschikbare ruimte. Jouw inbreng en ideeën staan daarbij centraal.Samen met onze kennis resulteert dat in een sterk ontwerp, voor nieuwe lijnen, maar ook voor aanpassingen en upgrades van bestaande lijnen. Hoe slimmer de lay-out van de transportbanen, hoe minder gevoelige punten in de lijn. Op die manier creëren we een gezonde basis voor een optimaal resultaat.We assembleren de banen vervolgens in ons atelier, ter voorbereiding van de latere installatie ter plaatse.

Lees meer »
Lees minder »

Efficiency Increase

High line efficiency: maximale benutting van je productiecapaciteit

Beschik je al over een lijn, maar draait die niet optimaal? Ook dan kan je ons inschakelen. We zetten met plezier al onze expertise in voor een betere line balance. Uiteraard doen we dat ook voor compleet nieuwe installaties. Weet je, de machines worden vaak beschouwd als het belangrijkste onderdeel in een productielijn, maar het zijn de conveyors en accumulatietafels die de nodige buffers vormen.We programmeren een uitgebalanceerd conveyorsysteem met slimme snelheidsmodulatie, waarin transportbanen, buffers en machines perfect op elkaar zijn afgestemd. Zo garanderen we een continue flow van je verpakkingen met een minimum aan onderbrekingen, en dus een maximale benutting van jouw productiecapaciteit.
Lees meer »
Lees minder »

Integratie

Onafhankelijke keuze en integratie van de beste units in de markt

Heb je een voorkeur voor bepaalde machines? Wij werken volledig onafhankelijk en kunnen alle merken integreren in jouw lijn – zowel softwarematig als mechanisch. Dat is net onze expertise!Jij geniet de vrijheid om de beste units te selecteren voor elk lijnonderdeel. Wij programmeren de integratie van de machines met de banen in een open en toegankelijk software. Zo hou je volledige controle over het beheer van je lijnen.
Lees meer »
Lees minder »

Installatie & inbedrijfname

Met respect voor de afgesproken opleverdatum

Onze in-house monteurs installeren je productielijn ter plaatse. Of we begeleiden gewoon je eigen teams in de bouw van de installatie. Jij beslist. Onze in-house programmeurs starten je nieuwe lijn vervolgens op. Zij zorgen voor de correcte communicatie tussen je machines en voor de optimale snelheidsregulatie van alle machines en banen.We werken flexibel, houden zoveel mogelijk rekening met jouw lopende productie en beperken de stilstand van je installaties tot een minimum. Krappe deadlines lossen we intern op, zodat we de opleverdatum toch halen.

Door de combinatie van onze expertise, in-house manufacturing en in-house programmering, zorgen wij voor een snelle implementatie van onze maatoplossingen. Binnen de kortst mogelijke termijn is je installatie volledig operationeel.

Lees meer »
Lees minder »

Support

Van troubleshooting tot een volledige revisie

Probleem met je lijn? Ofwel komen we ter plaatse voor een inspectie, ofwel lossen we het op met remote troubleshooting via een online verbinding. Wij staan in elk geval paraat, zodat de downtime van je lijnen tot een minimum wordt beperkt. Ook wisselstukken leveren we op korte termijn uit eigen atelier of via ons leveranciersnetwerk van A-merken.Is je lijn na verloop van tijd aan een volledige revisie of onderhoud toe? Ook dan staan we voor je klaar, voor een volledige analyse van de lijn. Ons team komt je lijn auditen en stelt samen met jou een lijst op van de nodige wisselstukken, om vervolgens het onderhoud uit te voeren en de wisselstukken te installeren. Daarna is je lijn weer klaar voor efficiënte productie.
Lees meer »
Lees minder »

Productengamma

Transportbanen, accumulatiesystemen, inliners, verdelers en nog veel meer

Alle transportbanen voor zowel primaire als secundaire verpakkingen bouwen we in ons eigen atelier. We gebruiken daarvoor enkel componenten van de beste kwaliteit. Onze ervaring en expertise is ingebouwd in onze mechanica, voor maximale betrouwbaarheid en een lange levensduur, en dus een hoge return on investment.

Jouw optimale lijnefficiëntie ligt binnen klikbereik