Al meer dan 70 jaar integreert Legendre transportsystemen en lijnmanagement in de productiehallen van haar klanten. Met een perfecte integratie van machines en transportbanen streeft Legendre naar de meest optimale lijnwerking, resulterend in een hoog rendement en hogere productiecapaciteit.

We Convey – You Relax.

De meest ideale oplossing voor je productielijn

Machines worden samen met onze klanten optimaal gekozen voor het beste productielijnrendement. Legendre zorgt voor een perfecte integratie van machines en transportbanen met een open en toegankelijke softwareapplicatie.

Haal het maximum uit je lijnen

We ontwerpen lijnen met het oog op optimalisatie van line lay-out en accumulatiezones. Door een betere integratie van het geheel worden start/stop-toestanden verminderd. Dat resulteert in een hogere lijnefficiëntie en een maximale OEE.

Focus met een gerust hart op je corebusiness

Legendre zorgt voor optimale werking van de productielijnen zodat onze klanten zich kunnen focussen op hun corebusiness. We zijn tevreden als de klant tevreden is.

Jouw optimale lijnefficiëntie ligt binnen klikbereik

Nieuws

16/11/2020 – Welkom Wim

 

Wim Van Iseghem komt vanaf vandaag ons team versterken als Sales en Business Development Manager. Wim kent onze klanten en potentiële klanten al erg goed; hij werkte voordien namelijk bij CHP, een specialist in baansmering. Hij heeft een technische achtergrond en ervaring in Packaging, Food and Automotive.

 

Wim is een echte bruggenbouwer die graag deuren opent en nieuwe business genereert. Hij kan ook erg goed luisteren en werkt het liefst op langetermijnprojecten, waarin hij nauw kan samenwerken met de klant, op zoek naar innovatieve en/of kostenbesparende maatwerkoplossingen.

 

In dit coronajaar vinden we het belangrijk om in onze commerciële slagkracht te investeren. Daar begint het namelijk allemaal. We zijn overtuigd dat Wim ons een stapje verder zal brengen op onze reis, niet alleen op commercieel vlak voor sales maar ook als persoon voor het team. Welkom Wim!

Nieuws

Keuze voor lokale leveranciers blijkt grote troef in coronatijden

 

Je merkt het in tal van sectoren. Bedrijven die met toeleveranciers werken uit het Verre Oosten, kampen vaak met vertraagde leveringen, omdat de productie daar een tijd heeft stilgelegen door COVID-19. Legendre Conveyors beschikt over een sterk netwerk van lokale partners in België en Frankrijk voor elektrische kasten tot motoren. Daardoor kan Legendre de vertrouwde snelle service blijven garanderen aan klanten.

3de generatie gaat voor duurzame groei

Het was een bewuste keuze van broers Mathieu en Olivier Legendre – intussen al de derde generatie in een lange bedrijfsgeschiedenis. Ze leiden het familiebedrijf naar gezonde, duurzame groei, waarbij de jarenlange kennis en knowhow zorgvuldig wordt doorgegeven aan de jongere werknemers. Wist je trouwens dat er onlangs nog twee medewerkers met pensioen gingen die meer dan 40 jaar ervaring hadden met line balancing bij Legendre?

 

Snel switchen tussen omverpakkingen

En die knowhow is belangrijk. Almaar snellere transportbanen bouwen is één zaak, maar je moet ook voor voldoende buffercapaciteit zorgen die bijvoorbeeld een machinestoring kan opvangen. Daarnaast is er nog de toegenomen flexibiliteit die banen moeten aankunnen. Vandaag willen klanten snel kunnen omschakelen van de ene secundaire verpakking naar de andere, om aan de eisen van verschillende retailers te kunnen voldoen. Bij Legendre Conveyors vinden ze een meedenkende partner die een oplossing vindt voor hun uitdagingen. ‘We convey, you relax’, het motto van Legendre sinds 2018, vat het heel mooi samen.

Projecten

Integrale conveying door Legendre Conveyors

Hiernaast vind je een filmpje van een complete pet-lijninstallatie met Legendre Conveyors transportbanden voor alle primaire (flessen) en secundaire (packs) verpakkingen. Legendre Conveyors zorgde ervoor dat de machines en de transportbanden perfect met elkaar communiceren en dat de snelheid van de machines wordt afgestemd op de status van de lijn. We danken Emmetti S.p.A. voor het beschikbaar stellen van de foto’s.

De capaciteit van je lijnen maximaal benutten, mét de zekerheid dat alles goed blijft draaien? We zorgen ervoor! Kom eens langs. We zijn benieuwd naar je verhaal.

Engineering

Wat is jouw uitdaging? Daar begint alles mee. Eerst zitten we aan tafel om samen na te denken. Op maat van je producten en van de beschikbare ruimte, lay-outen we dan een optimale flow.

Efficiency increases

We zorgen voor een hoge line efficiency, waarin transportbanen, buffers en machines perfect op elkaar zijn afgestemd – ook voor bestaande lijnen.

Integratie

Heb je een voorkeur voor bepaalde machines? Wij werken volledig onafhankelijk en kunnen alle merken integreren in jouw lijn.

Productengamma

Transportbanen, accumulatiesystemen, inliners, verdelers … Onze ervaring en expertise is ingebouwd in onze mechanica, voor maximale betrouwbaarheid en een lange levensduur.

Installatie en inbedrijfname

Onze in-house monteurs installeren je productielijn ter plaatse. Of we begeleiden je eigen teams in de bouw van de installatie. Onze in-house programmeurs starten vervolgens je nieuwe lijn op. We werken flexibel zodat je project tijdig wordt opgeleverd.

Support

Probleem met je lijn? We komen ter plaatse of lossen het online op. Wisselstukken leveren we uit eigen atelier of leveranciersnetwerk. Ook als je lijn aan een revisie of onderhoud toe is, staan we voor je klaar.

Geïnteresseerd? Laat ons jou overtuigen