Meet with our team at ALL4PACK, Paris Nov21-24 – Booth 5/A E153

Al meer dan 70 jaar integreert Legendre transportsystemen en lijnmanagement in de productiehallen van haar klanten. Met een perfecte integratie van machines en transportbanen streeft Legendre naar de meest optimale lijnwerking, resulterend in een hoog rendement en hogere productiecapaciteit.

We Convey – You Relax.

Nieuws

Delhaize vertrouwt op Legendre voor transportsystemen van nieuwe wijnbottelarij

 

De nieuwe wijnbottelarij van Delhaize in Kobbegem (Asse) is met zijn 9500 m² oppervlakte de grootste in de Benelux. Dankzij deze installatie kan de retailer 36 miljoen liter wijn bottelen per jaar. In totaal gaat het om zo’n 150 verschillende referenties.

 

Delhaize bestelde als trouwe klant van Legendre Conveyors alle transportbanden voor de drie nieuwe lijnen bij Legendre. Doorheen alle stappen van het proces kon Delhaize op Legendre rekenen: van ontwerp, assemblage, bordenbouw, installatie en bekabeling tot en met de effectieve inbedrijfstelling met integratie van de bestaande en nieuwe machines in de nieuwe lijnen.

 

We zochten samen naar duurzame oplossingen om de installatie zo energiezuinig en onderhoudsvriendelijk mogelijk te maken. We kozen voor een ‘run dry’-systeem om te besparen op water en smeermiddelen, terwijl dit systeem tegelijk minder energie verbruikt dankzij de lage wrijvingsweerstand van de componenten. Onder andere gebruikte Legendre  OGD  permanente magneetmotoren en de gloednieuwe generatie IC7 frequentie regelaars, beide van partner Danfoss. Deze keuze van de aandrijving resulteert in een 25% lager verbruik dan de traditionele inductiemotoren.

 

Een fantastische samenwerking tussen klant en leveranciers waar we bijzonder trots op zijn.

 

Ben je ook op zoek naar een duurzame oplossing?

Laten we dan de koppen bij elkaar steken en samen de best mogelijke oplossing uitwerken, wij zorgen voor de conveying systemen en het lijn management, jullie leunen achterover want ……. We Convey You Relax!

De meest ideale oplossing voor je productielijn

Machines worden samen met onze klanten optimaal gekozen voor het beste productielijnrendement. Legendre zorgt voor een perfecte integratie van machines en transportbanen met een open en toegankelijke softwareapplicatie.

Haal het maximum uit je lijnen

We ontwerpen lijnen met het oog op optimalisatie van line lay-out en accumulatiezones. Door een betere integratie van het geheel worden start/stop-toestanden verminderd. Dat resulteert in een hogere lijnefficiëntie en een maximale OEE.

Focus met een gerust hart op je corebusiness

Legendre zorgt voor optimale werking van de productielijnen zodat onze klanten zich kunnen focussen op hun corebusiness. We zijn tevreden als de klant tevreden is.

Jouw optimale lijnefficiëntie ligt binnen klikbereik

Projecten

Integrale conveying door Legendre Conveyors

Hiernaast vind je een filmpje van een complete pet-lijninstallatie met Legendre Conveyors transportbanden voor alle primaire (flessen) en secundaire (packs) verpakkingen. Legendre Conveyors zorgde ervoor dat de machines en de transportbanden perfect met elkaar communiceren en dat de snelheid van de machines wordt afgestemd op de status van de lijn. We danken Emmetti S.p.A. voor het beschikbaar stellen van de foto’s.

Ons team versterken?

De capaciteit van je lijnen maximaal benutten, mét de zekerheid dat alles goed blijft draaien? We zorgen ervoor! Kom eens langs. We zijn benieuwd naar je verhaal.

Engineering

Wat is jouw uitdaging? Daar begint alles mee. Eerst zitten we aan tafel om samen na te denken. Op maat van je producten en van de beschikbare ruimte, lay-outen we dan een optimale flow.

Efficiency increases

We zorgen voor een hoge line efficiency, waarin transportbanen, buffers en machines perfect op elkaar zijn afgestemd – ook voor bestaande lijnen.

Integratie

Heb je een voorkeur voor bepaalde machines? Wij werken volledig onafhankelijk en kunnen alle merken integreren in jouw lijn.

Productengamma

Transportbanen, accumulatiesystemen, inliners, verdelers … Onze ervaring en expertise is ingebouwd in onze mechanica, voor maximale betrouwbaarheid en een lange levensduur.

Installatie en inbedrijfname

Onze in-house monteurs installeren je productielijn ter plaatse. Of we begeleiden je eigen teams in de bouw van de installatie. Onze in-house programmeurs starten vervolgens je nieuwe lijn op. We werken flexibel zodat je project tijdig wordt opgeleverd.

Support

Probleem met je lijn? We komen ter plaatse of lossen het online op. Wisselstukken leveren we uit eigen atelier of leveranciersnetwerk. Ook als je lijn aan een revisie of onderhoud toe is, staan we voor je klaar.

Geïnteresseerd? Laat ons jou overtuigen