Al meer dan 70 jaar integreert Legendre transportsystemen en lijnmanagement in de productiehallen van haar klanten. Met een perfecte integratie van machines en transportbanen streeft Legendre naar de meest optimale lijnwerking, resulterend in een hoog rendement en hogere productiecapaciteit.

We Convey – You Relax.

Nieuws

Project Legendre Conveyors– Brouwerij Cornelissen

Een knap staaltje circulaire economie.

 

Al meer dan 70 jaar integreert Legendre Conveyors transportsystemen en lijnmanagement in productiehallen. “Een huzarenwerk dat een hoge precisie vraagt. Dat kan je alleen maar met mensen die over tonnen en jaren ervaring beschikken. Zonder hen zijn onze projecten gewoon ondenkbaar.”, trapt Olivier Legendre af.

 

Het verhaal van de klant, Brouwerij Cornelissen, bouwt en draait al op meerdere generaties. Als je denkt aan een ambacht als deze, denk je misschien aan een oude fabriek en veel manueel werk. Dat is echter niet de realiteit. Ook deze klant is zich bewust van de vele uitdagingen en bouwt met Legendre Conveyors haar toekomstfabriek.

 

Brouwerij Cornelissen kampte met een capaciteitsprobleem en enkele elementen in de productie waren aan vernieuwing toe.  Er moest dus uitgebreid en vernieuwd worden zodat ook het rendement kon verbeteren. “Waar je al jaren op vertrouwt en mee werkt, gooi je niet zomaar overboord. Dat hoeft ook niet altijd.”, zegt Olivier.

 

Didier Droesbeke (Line Designer bij Legendre Conveyors): “De grootste uitdaging binnen dit project is hoe we deze installatie moesten bouwen en upgraden met zowel ouder en nieuw materiaal binnen een heel beperkte ruimte. Echt wel maatwerk dus.”

 

Legendre Conveyors vond een duurzame oplossing door bestaand materiaal zo veel mogelijk te behouden, te renoveren en te koppelen met nieuwe conveying systemen en bijhorende PLC’s, nieuwe frequency motoren en software. Het resultaat is dus een zeer mooi voorbeeld van wat de circulaire economie inhoudt en hoe een bedrijf haar voetdruk op het milieu beperkt houdt, ondanks een forse uitbreiding en vernieuwing. Een duurzame én financieel interessante oplossing voor de klant, want grote investeringen konden vermeden worden, de capaciteit is met deze stevige upgrade verhoogd, de impact op het milieu is zeer klein en de klant is klaar voor verdere groei.

 

De kracht in dit project? Kennis en tonnen ervaring. Van ontwikkelen, over de elektriciteitsbekabeling, de mechaniek en aansturing van onze conveyor belts, re-use van materiaal en ook de hoge precisie waarmee de machines moesten herplaatst worden. De totaalaanpak en hoe iedereen op elkaar afgestemd is, maakt van dit project echt een succesverhaal”.

De meest ideale oplossing voor je productielijn

Machines worden samen met onze klanten optimaal gekozen voor het beste productielijnrendement. Legendre zorgt voor een perfecte integratie van machines en transportbanen met een open en toegankelijke softwareapplicatie.

Haal het maximum uit je lijnen

We ontwerpen lijnen met het oog op optimalisatie van line lay-out en accumulatiezones. Door een betere integratie van het geheel worden start/stop-toestanden verminderd. Dat resulteert in een hogere lijnefficiëntie en een maximale OEE.

Focus met een gerust hart op je corebusiness

Legendre zorgt voor optimale werking van de productielijnen zodat onze klanten zich kunnen focussen op hun corebusiness. We zijn tevreden als de klant tevreden is.

Jouw optimale lijnefficiëntie ligt binnen klikbereik

Projecten

Integrale conveying door Legendre Conveyors

Hiernaast vind je een filmpje van een complete pet-lijninstallatie met Legendre Conveyors transportbanden voor alle primaire (flessen) en secundaire (packs) verpakkingen. Legendre Conveyors zorgde ervoor dat de machines en de transportbanden perfect met elkaar communiceren en dat de snelheid van de machines wordt afgestemd op de status van de lijn. We danken Emmetti S.p.A. voor het beschikbaar stellen van de foto’s.

Ons team versterken?

De capaciteit van je lijnen maximaal benutten, mét de zekerheid dat alles goed blijft draaien? We zorgen ervoor! Kom eens langs. We zijn benieuwd naar je verhaal.

Engineering

Wat is jouw uitdaging? Daar begint alles mee. Eerst zitten we aan tafel om samen na te denken. Op maat van je producten en van de beschikbare ruimte, lay-outen we dan een optimale flow.

Efficiency increases

We zorgen voor een hoge line efficiency, waarin transportbanen, buffers en machines perfect op elkaar zijn afgestemd – ook voor bestaande lijnen.

Integratie

Heb je een voorkeur voor bepaalde machines? Wij werken volledig onafhankelijk en kunnen alle merken integreren in jouw lijn.

Productengamma

Transportbanen, accumulatiesystemen, inliners, verdelers … Onze ervaring en expertise is ingebouwd in onze mechanica, voor maximale betrouwbaarheid en een lange levensduur.

Installatie en inbedrijfname

Onze in-house monteurs installeren je productielijn ter plaatse. Of we begeleiden je eigen teams in de bouw van de installatie. Onze in-house programmeurs starten vervolgens je nieuwe lijn op. We werken flexibel zodat je project tijdig wordt opgeleverd.

Support

Probleem met je lijn? We komen ter plaatse of lossen het online op. Wisselstukken leveren we uit eigen atelier of leveranciersnetwerk. Ook als je lijn aan een revisie of onderhoud toe is, staan we voor je klaar.

Geïnteresseerd? Laat ons jou overtuigen